K

Kära Hanna & Anton, tusen tusen tack för allt ni gett mig under er dag. För ert förtroende, kärlek och värme. Denna dagen kommer för alltid ligga mig varmt i hjärtat. Inte bara för att vi är nära vänner utan för den magi som ni delade med er av på ert bröllop i Björkliden.

En vacker augustidag precis när hösten ankommit till Kiruna var det dags för Hanna och Antons stora dag, deras bröllop i Björkliden. Dagarna innan denna lördag försvann sensommarens värme och dagen själv bjöd på runt +15 grader men det kändes så mycket varmare! Men allting har inte bara varit en dans för Hanna och Anton när det gäller planering och vilken bröllopsplats som de skulle välja.

Brudpar som håller handen på ett fjäll i Björkliden

“Åh nej, detta får inte vara sant!”

Med hänsyn för hotellet kommer jag inte gå in i detalj vad som skett.

Vigselplatsen som valdes mitt i vintermörkret var vackra Saltoluokta med dess natur och omgivning utom dess like. En perfekt plats för ett par som älskar naturen in i minsta barr. Men mitt i planeringen, bara ett fåtal veckor innan deras stora dag hände något. Vad gör man som brudpar i detta läge när paniken sköljer över en och man tänker “nu är vår dag förstörd”? Går det att rädda?

Detta är något som Hanna och Anton fick uppleva in i minsta detalj. Paniken, rädslan och ovissheten om deras planerade dag kommer gå att genomföra eller inte. Jag minns så tydligt Hannas rädsla och panik i ögonen när detta dök upp. Och hennes stora fråga “hur räddar man detta?”. Som både bröllopsfotograf, vän och bröllopskoordinator gav jag henne mina bästa råd. Allting kommer lösa sig!

Sagt och gjort, Hanna och Anton besökte Björkliden som visade sig vara över förväntan. Med endast två veckor kvar till den stora dagen kunde Björkliden erbjuda en bröllopslokal, boende och måltider till alla gäster. Detta gjorde att Hanna och Anton kände glädje över sin dag igen. En lättnad som lyfte från axlarna och äntligen var vi på banan igen. Det blir bröllop i Björkliden istället.

Utsikt över Lapporten från en hotellstuga i Björkliden
Detaljbild över hotellstugor i Björkliden
Detaljbild över entrén till hotellstuga nummer fyrtio i Björkliden

Förberedelser i Björkliden

I stuga 40 skapades magi tillsammans med den eminenta stylisten Nina. Hon har en förmåga att få alla att känna sig så otroligt bekväma i hennes närhet.

Jag och Nina har samarbetat många gånger, fast då som stylist och bröllopskoordinator. Och varje gång känns det som den magiska gudmodern som viftar med sitt spö och skapar magi.

Brud som tittar sig själv i spegeln efter blivit sminkad av stylist
Detaljbild över smink som ligger på ett bord
Detaljbild över sminkborstar
Brud som får sitt hår lockat av stylist på sin bröllop-sdag
Lycklig brud på sin bröllop-sdag
Brud som får sitt får stylat på sin bröllop-sdag
Brud som tittar på sig själv i spegeln
Brudgum som sitter på balkongen i väntan på sitt bröllop
Brudgum som blir sminkad inför sitt bröllop
Brudtärna som tar på bruden sina bröllopsskor
Brudgum som knyter sina skor innan bröllopet
Brudtärna som öppnar en champagneflaska innan bröllopet
Bruden som tar på sig sin bröllop-sklänning för första gången på bröllopsdagen
Svartvit bild på en hund som tittar in genom ett fönster
Termometer utanför hotellstuga i Björkliden

First look i Björkliden

Länge har jag pratat om vikten med first look och känslan man får. Hanna och Antons enda önskemål under denna dagen var just det – en first look.

Om du frågar mig är detta det finaste man kan göra innan vigseln. Det är ett tillfälle för er som brud och brudgum att ta en stund för bara er. En stund där ni får släppa på allting som byggts upp under dagen, all nervositet och spänning. En first look ska vara känslofylld men samtidigt lugnande. Helt enkelt ett perfekt tillfälle för att släppa på allting för en stund och bara njuta av att se varandra innan vigseln. Jag ville göra det enkelt för Hanna och Anton och valde därför en plats i stugbyn i Björkliden för deras first look.

First-look I Björkliden
First-look I Björkliden
Brudpar som kramas fyllda med glädje bland hotellstugor i Björkliden

Vigselplatsen i Abisko

De hade valt en helt magisk plats för ceremonin. Alldeles bredvid Abisko Canyon med en utsikt över landskapet plus gångavstånd från Abisko Turiststation. När vi lämnade Kiruna den lördagsmorgonen var vädret halvklart, blåsigt och kyligt men när vi några timmar senare ankom i Björkliden, redo för bröllop, bjöd vädret en större sol som värmde nog mycket att man inte kände av de kalla vindarna.

Det är fantastiskt att vi har dessa landskap runtomkring oss, bara någon timme från Kiruna Centrum.

Bröllop i Abisko bland klipporna
Bröllop i Abisko bland klipporna
Bröllop i Abisko bland klipporna
Bröllop i Abisko bland klipporna
Bröllop i Abisko bland klipporna

Mottagning, middag & fest i Björkliden

Eftersom vigseln hölls i Abisko satte sig allesammans i flera bilar för att ta sig till Björkliden där mottagning, middag och fest skulle hållas. Men medan gästerna åkte dit tog jag med Hanna och Anton på en liten utflykt för porträtt del 2. Vi spenderade nämligen en tid innan vigseln till att fotografera porträtt när de var som mest förväntansfulla på vad som komma skall.

När vi kom tillbaka bjöds det på brudskål följt av en fantastisk middag fylld med tal, kärlek och massor med skratt. När sista talet avslutade middagen tog jag paret under armen och smet ut medan alla gäster begav sig en våning ner för fest. Ni kan ju gissa vad vi skulle göra 😉

Hanna och Antons bröllopsdag bjöd på en magisk solnedgång, en jag aldrig sett förut. Alla färger speglades på Torneträsk, den rosa/blåa mjuka fina himlen mixad med vågorna från vinden. För att vi skulle kunna fånga solens sista strålar promenerade vi upp till Björklidens utsiktspunkt. Kanske kommer ni ihåg platsen från Jennica och Gethins vigsel?

Väl där uppe får man en fantastisk utsikt över Torneträsk, Lapporten och Björkliden. Visste ni att Björkliden har den nordligaste golfbanan i Sverige? Inte, den ligger i alla fall precis nedanför utsiktsplatsen. Tänk att spela golf i solnedgången!

Tack till Björkliden för att ni kunde med kort varsel hålla Hanna & Antons bröllop hos er.

Detaljbild över vigselringarna
Brudpar som kramas på en fjälltopp i Björkliden
Brudpar som promenerar upp på fjället i Björkliden
Brudpar som dansar på en fjälltopp i solnedgången i Björkliden
Brudpar som kramas vid Silverfallet i Björkliden
Detaljbild på bröllopsskor och vigselringar
Brudpar som promenerar till bröllopet i Abisko
Brudpar som kramas vid forsen i Abisko
Detaljbild över bröllopshäfte
Detaljbild i Restaurangen, Björkliden
Brudpar som promenerar på fjället i Björkliden
Brudpar som kramas på fjället i Björkliden
Brudpar som kramas vid Silverfallet i Björkliden
Brudpar som kysser varandra på fjället i Björkliden
Brudpar som kysser varandra på fjället i Björkliden
Brudpar som kramas vid Silverfallet
Brudpar som kramas på fjället i Björkliden

“Är vanligtvis inte så bekväm framför kameran men med Sanna kände jag mig väldigt trygg och avslappnad, allt kändes så naturligt!”

Hanna

Kommentarer
Här kan du skriva din kommentar

CLOSE MENU